2013. szeptember 4., szerda

A cilinder már megvan

(A cím utalás egy korábbi bejegyzésemre, ha valaki lemaradt volna róla: erre)

Csak vázlatosan:

1. bekerültek az ablakok, ebből a bal oldali lett a fürdőé...


 2. ajtó is került a konyha felőli falra:



3. nem kis munka árán a "fiúk" eltávolították a szobából a korábban említett mustársárga farostlemez padlót.:


...a "beton" alatta igen érdekes (=használhatatlan) volt, azt is fel kellett törni ("juhé!")...



...így kaptunk néhány "mogyorós csokit" - tehát a betonréteg inkább néhány csepp betonnal leöntött téglatörmelék volt :(


(Mindeközben a kutyánk is meglépett, mert nyitva volt szellőzés céljából az utcai kapuja a háznak, mi meg vagy tízen a konyhában vitáztunk valamin...

Még jó, hogy a csiszolásból származó por megmutatta, merre ment a szökevényünk - aki mostanában elég sokat ugat :) és ne áruljátok el senkinek, mert az utcáról belátni nem lehet, hogy nem olyan hatalmas, mint amire a hangjából számítanál...


mancsnyom a kapu küszöbén is:


4. a nagy meló (és a kutya "befogása") után a hátsó szoba így nézett ki: (mint már korábban írtam, medencében vagy illegális növénytermesztésben gondolkodtunk, persze poénból :)


5. Aztán jött Csabi, a vizesünk, és elkezdett fúrni...


Nem úgy néz ki, de ez egy szerencsés állapot, mert a meglévő fürdőszoba, ami nem olyan rég készült, lehetőséget adott arra (azaz elég volt a wc csövének mélysége egy új ág bekötéséhez), hogy innen menjen a víz, és ide érkezzen a szennyvíz az új fürdőből. Amit megúsztunk: ásás/fúrás a ház alatt a kertből, a főágtól. Tanulság: minden lehetőséget érdemes megvizsgálni, mielőtt belekezdenél a munkába. Sok időt és pénzt spóroltunk ezzel.



6. Időközben kijelölésre került a falak helye - már könnyebb volt valamit is odaképzelni... :)


7. Csabi pedig elkezdett a fal alatt összeköttetést létesíteni a szoba és a wc helyén tátongó gödör között:




8. A csatorna és a vízvezeték lefektetése után megkezdődött a fal alapjának kiásása:


...ugye így már Ti is látjátok, mi alakul? :)


9. Alap lebetonozva...


10. ...és már épülhet is a fal. Sokat agyaltunk azon, milyen alapanyagot és technikát is válasszunk. Sokan a gipszkartont javasolták, mivel könnyűszerkezet, és mi is meg tudjuk csinálni. Hát, azért kételkedtem benne. Az ytongot is javasolták páran, miszerint könnyű felrakni és festés előtt vakolni sem kell, csak glettelni. Végül is ez utóbbi mellett döntöttünk, és a jól bevált kőművesünkre bíztuk a munkát. Egy nap alatt el is készült.


Az ytong másik nagy előnyének említették, hogy könnyű vésni, mi pedig falban menő vízvezetékeket akartunk. A vésés viszont két helyen átütötte. Kőműves által javítva, gond semmi. (Azért persze rossz, hogy nem "tökéletes" a falunk, de ez csak az én mizériám. :) )


A téglák felrakásakor mutatkozott meg igazán, hogy mekkora hasa van a gerendának. Persze tudtuk előtte is, így az alapnál egy fal mellé tervezett tartóoszlopnak is készült betontuskó. Egy szép faoszloppal támasztjuk majd alá.

11. Vésés és becsövezés után. A piros milyen jól megy a szürkéhez! :) (Bár itt nem látszik, milyen sötét a falon a glett.)





...a többi képet holnap, legalább akkor is rámnéztek :) A jelen helyzetről csak annyit, hogy ma már fürdeni fogunk :) (Persze csak gyertyafénynél, mert villany a fürdőben még nincs, de talán nem lesz gond belőle... :) )

2 megjegyzés:

  1. Jézusom,mennyi minden felmerülhet egy felújításnál...már el is felejtettem...de Ti űberelitek...nagyok sok kitartást és szerencsét kívánunk!!Ha megyünk haza meglesünk Titeket...addig is jó munkát.puszi Kollárék

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok Kollárék!
    Haladunk-haladunk, nemsoká festjük a konyhát, de nyugi, lesz még mit segíteni, amikor hazajöttök. ;)
    pusz

    VálaszTörlés