2013. szeptember 6., péntek

SZÍNtiszta szerelem

Minden színnek van jelentése, akár "lexikon szerinti", akár szubjektív, kinek-kinek szabadon, saját érzéseit követve. Az előzőről már rengetegen írtak, az utóbbiról pedig nem is lehet általánosságban szólni. Tehát itt és most nem erről lesz szó. :)

Hanem erről:

tiniklapja.hupont.hu

Mert a színekkel játszani nagyon jó. Mivel annyi-rengeteg van, én pedig nehezen tudok választani, többszínű terekben gondolkodom inkább. Valahogy így:




Vagy így:





mind az 5: otthonkommando.blogspot.hu

A bútorok különböző, de nyugalom, összeillő színekben fognak pompázni, jelentéstől függetlenül, mert engem az igazán nem vezérel, inkább a szívem :) Ezt tanácsolom mindenkinek - így biztosan nem készülnek erőltetett terek - legalábbis a színek tekintetében. Ha rokonnak-barátnak nem tetszik, nem kell törődni vele, az a lényeg, hogy a benne élőkkel "önazonos" legyen.

Ezért szeretem a SprektumHome-on a Színnel-lélekkel című műsort, ott kis terelgetéssel a megrendelők választják ki otthonuk színeit, és amilyen baba kis dobozokból kell választaniuk! Azok kedvéért, akik nem ismerik: a házigazdák kedvenc elfoglaltsága, érdeklődési köre a tematika, ebből választ apró kis tárgyakat a lakberendező (a nevét ne kérdezzétek, ennyire még nem vagyok rajongó) egy színkörbe. Onnan válogathatnak a háziak. Ötletes és nagyon klassz. Aki meglátja (legalábbis Tesóm meg én biztosan), AKAR olyan kis dobozkákat! :)

Nekem "csak" egy "színes könyvem" van, de imádom.



Nem lehet nem szeretni a színek elnevezéseit: a korábban már említett "bíbor rózsaszirom" persze a kedvencem, de a kékek között van festőfű, porcelánkék és a legszebb: a provance-i kék. No meg a zöldek: citromhab, mentafagylalt, rézpatina, tenger habja; a sárgák: citromsörbet, gitt, sápadt boglárka... még sorolhatnám, mert van rengeteg. Csak győzzön az ember válogatni. :)

A színeknél azonban van fontosabb: a BÁTORSÁG a használatuknál.
 Sokszor megéri "leszarni" a kliséket és "hagyományokat" is, miszerint "hálóba a nyugodt színek valók", "napfény által került terekbe a sárga", gyerekszobába pedig "istenkísértés a fekete". Csak érzék kell hozzá, és csodát alkothatunk. Na persze mindenkinek más a "csoda" :)

hotdog.hu

Nekem most például a házunk a rengeteg falával, ami csak arra vár, hogy többnyire fehér, de néhol színes is legyen; a felújítandó bútoraim és az, hogy végre úgy IGAZÁN alkothatok, és szétrobbanthatom a szivárványt is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése